Βρουξισμός – Τρίξιμο ή Σφίξιμο Δοντιών

 

Νάρθηκες Ροχαλητού – Άπνυας

Βρουξισμός είναι η επίσημη ιατρική ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το τρίξιμο των δοντιών. Πρόκειται για ασυνείδητη κίνηση της γνάθου με αποτέλεσμα τα επάνω δόντια να τρίβονται με τα κάτω.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, η πίεση στα δόντια από το τρίξιμο είναι δεκαπλάσια από αυτή που ασκείται όταν μασάμε το φαγητό μας.

Ο βρουξισμός μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες βλάβες στα δόντια και όχι μόνο. Συνδέεται στενά με την ημικρανία, την αστάθεια των δοντιών, με περιοδοντικά προβλήματα κινητικότητα δοντιών ακόμη και με προβλήματα ακοής.

Εκδηλώνεται σταδιακά με πόνο στην περιοχή των αυτιών οίδημα στα ούλα, το οποίο πολλές φορές δεν υποχωρεί, και με μια δυσκολία να ανοίξουμε το στόμα μας το πρωί στο ξύπνημα.

Το επαναλαμβανόμενο τρίξιμο οδηγεί σε εκφύλιση των περιοδοντικών συνδέσμων που συγκρατούν το δόντι επάνω στο οστό της γνάθου. Έτσι, το δόντι γίνεται ασταθές και χρειάζεται εξαγωγή. Το τρίξιμο των δοντιών έχει διάφορες αίτιες αλλά η πιο συχνή και ουσιαστική είναι εκείνη του στρες και του άγχους. Η αγωνία για το αύριο και για την έκβαση γενικά των πράγματων μας μας γεμίζει εκνευρισμό αγωνιά φόβο, γενικά αγωνιούμε για την έκβαση των προβλημάτων μας. Αυτή είναι μια προσέγγιση ίσως και η πιο επιφανειακή, υπάρχει και η άλλη άποψη που όλος ο φόβος και η αγωνιά προέρχεται από την έλλειψη γνώσης του εαυτού μας. Το στόμα μας μας μιλάει το σώμα μας επίσης μας μιλάει και διαμαρτύρεται γιατί δεν το ακούμε και δεν το σεβόμαστε.

Στην κλινική μας ασχολούμαστε με αυτήν την πάθηση εάν και εφέ όσον ο ασθενής το επιθυμεί. Σε επίπεδο πρακτικό χρησιμοποιούμε ειδικούς νάρθηκες που τοποθετούνται στο στόμα την νύχτα και ο ασθενής κοιμάται με αυτόν χωρίς να ενοχλείτε, σε επίπεδο θεραπευτικό έχουμε μια πιο ολιστική προσέγγιση του ασθενούς που τον βοηθάμε να κατανόηση αφενός τα προβλήματα και αφετέρου τον τρόπο που μπορεί να απεμπλοκή από αυτά.

 

Κλείστε Τώρα ενα Ραντεβού Δωρεάν Εκτίμησης!

  Το όνομά σας (απαραίτητο):

  Το επίθετό σας (απαραίτητο):

  Φύλο:

  ΆντραςΓυναίκα

  Το email σας (απαραίτητο):

  Τηλέφωνο:

  Επιθυμητή Ημερομηνία Ραντεβού:

  Επιθυμητή Ώρα Ραντεβού:

  Το μήνυμά σας:

  Αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου